Panathinaikos houdt hoop tegen Ajax: 'Wij kregen het applaus'

Panathinaikos-coach Diego Alonso keek met een positief gevoel terug op de eerste wedstrijd tegen Ajax in de derde voorronde van de Europa League. Zijn team verloor in eigen huis, maar de Uruguayaan ziet kansen om dat om te buigen in de Johan Cruijff Arena.

Panathinaikos
0 - 1
Ajax
Ajax

Steven Berghuis besliste in de eerste helft de wedstrijd in Athene en Alonso zag dan ook dat zijn team niet goed startte. 'Ons begin was niet wat we ervan gehoopt hadden. Ajax speelde goed en we hadden moeite om de druk erop te krijgen. De tweede helft was het verschil groot, zo willen we altijd spelen. We waren dapper en vielen aan. Winnen of verliezen, we doen het op onze manier. Dat hebben de fans volgens mij gezien, want na de wedstrijd kregen wij het applaus.'

Alonso hoopt dan ook dat zijn team de tweede helft doortrekt tijdens de returnwedstrijd in de Johan Cruijff Arena. 'Deze wedstrijd was een wijze les voor ons. Als we in Europa spelen, is dit het niveau. De volgende wedstrijd moeten we honderd procent zijn om competitief te blijven. Kwalificatie wordt lastig, maar we leven nog. We gaan strijden en vechten voor een plek in de play-offs', aldus de Uruguayaan tijdens de afsluitende persconferentie in Griekenland.

Verdediger Filip Mladenovic deelde bij Cosmote TV de mening van zijn coach. 'Ajax is een goed team en we speelden niet goed. Deze 0-1 nederlaag is niet beslissend, maar we moeten negentig minuten goed zijn tegen zo'n tegenstander. Ajax deed dat wel, maar wij waren sterker in de tweede helft.' Invaller Tetê: 'Het was een lastige wedstrijd, Ajax was heel dynamisch. De eerste dertig minuten waren we niet goed, daarna controleerden we de wedstrijd. We gaan voor de winst in Amsterdam.'