Papa Sjevtsjenko helpt Milan aan zege

Andrei Sjevtsjenko begon het uitduel van AC Milan met Sampdoria op de bank. Coach Carlo Ancelotti hield de Oekraïense vedette van de rossoneri achter de hand, omdat de spits vrijdagavond voor het eerst vader was geworden.

Maar de wedstrijd met Sampdoria verliep zo moeizaam voor Milan dat Ancelotti toch maar besloot Sjevtsjenkon in te brengen. Halverwege de tweede helft kwam Sheva met Serginho in het veld voor Jon Dahl Tomasson en Clarence Seedorf. Elf minuten later lag de bal in het doel van de thuisploeg.

Milan dankte de voorsprong aan Sjevtsjenko, die precies op de juiste plek stond om binnen te tikken, nadat Serginho op doelman Francesco Antonioli was gestuit. Reden voor Sjevtsjenko en zijn ploeggenoten om de geboorte van zoon Jordan uitgebreid te vieren. De goal bleek voldoende voor de 1-0 overwinning.