Paris Saint-Germain in slotseconden naar record in Franse beker

Reacties

Paris Saint-Germain heeft voor de derde keer op rij de Coupe de France gewonnen. Het ging zaterdagavond uiterst moeizaam tegen Angers, maar in de laatste seconden van de wedstrijd zakte de tegenstander van PSG door de hoeven: 0-1. Uitgerekend een eigen doelpunt besliste over het lot van de ploeg. PSG is nu recordhouder in de Coupe de France.

Paris Saint-Germain in slotseconden naar record in Franse beker

De club uit de hoofdstad ging met veel zelfvertrouwen de finale tegen Angers in. De ploeg verloor sinds januari 2014 geen wedstrijd meer in de Coupe de France. De nummer twaalf van het afgelopen seizoen in de Ligue 1 bleek echter een uiterst taaie tegenstander te zijn. De beste kans van de eerste helft was dan ook voor Angers. Nicolas Pépé schoot na een half uur niet eens hard richting doel, maar omdat PSG-doelman Alphonse Aréola de bal naast dacht te kijken, werd het gevaarlijk. Aréola verkeek zich op de inzet van Pépé en zag tot zijn schrik het speeltuig op de paal belanden.

In de tweede helft kwam PSG beter voor de dag, maar uitgespeelde kansen creëerde de bekerhouder niet makkelijk. Ángel Di María kreeg het publiek na een uur op de banken met een vrije trap in het zijnet, even later was het Edinson Cavani die vlak voor tijd de winnende op zijn schoen had. De topscorer van de Ligue 1 werkte zich op kracht richting het doel van Angers, maar tikte de bal oog in oog met de doelman naast het doel.

PSG won in de voorgaande seizoenen alles wat er te winnen viel in Frankrijk, maar moest dit seizoen in AS Monaco de meerdere erkennen in de Ligue 1. Om de prijzenkast toch nog op te vullen werd in de slotfase alles gegeven tegen Angers. De stormloop sorteerde effect, in de uiterste slotfase werd Angers-verdediger Issa Cissokho de schlemiel. De international van Senegal werkte de bal na een corner achter zijn eigen doelman en schonk PSG zo de Coupe de France.

Het is voor de club uit de hoofdstad de elfde keer dat deze prijs gewonnen wordt. Daarmee is het recordhouder in Frankrijk. Voor deze finale werd het record gedeeld met Olympique Marseille.

Maxwell heeft in zijn carrière liefst 37 prijzen gewonnen. Alhoewel niet overal dezelfde standaarden worden gehanteerd, wordt de overvolle prijzenkast van de Braziliaan erkend als record.
Maxwell heeft in zijn carrière liefst 37 prijzen gewonnen. Alhoewel niet overal dezelfde standaarden worden gehanteerd, wordt de overvolle prijzenkast van de Braziliaan erkend als record.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.