PEC Zwolle haalt Deense verdediger en zwaait cultheld uit

Reacties

PEC Zwolle heeft zich versterkt met Simon Graves. De Deense verdediger wordt voor een seizoen gehuurd van het Italiaanse Palermo. De Eredivisionist heeft een optie tot koop bedongen.

PEC Zwolle haalt Deense verdediger en zwaait cultheld uit

Graves is een 25-jarige Deen, die zowel centraal als rechts in de defensie uit de voeten kan. Vorig seizoen speelde hij twaalf competitiewedstrijden voor Palermo in de Serie B; bij de meeste duels keek hij van begin tot eind toe vanaf de bank. Bij PEC hoopt Graves weer wat vaker aan spelen toe te komen.

In Zwolle is Graves meer dan welkom: de spoeling in de achterhoede is immers flinterdun. PEC was al op zoek naar een nieuwe verdediger voordat Thomas Lam naar Cyprus vertrok en Ajax-huurling Tristan Gooijer een zware knieblessure opliep. Naast Graves moet er daarom nog minstens één extra verdediger bij gaan komen.

Vellios
Overigens staat er ook een speler voor een vertrek bij PEC: spits Tolis Vellios lijkt zijn loopbaan te gaan vervolgen bij Nea Salamina Famagusta op Cyprus. De 32-jarige Vellios speelde twee jaar voor PEC; in de Keuken Kampioen Divisie was hij nog een belangrijke kracht, maar vorig seizoen kwam de Griekse cultheld in de Eredivisie al minder aan de bak.

PEC Zwolle liet Thomas Lam transfervrij vertrekken naar Apollon Limassol. Op VI PRO lees je meer over de transfer van de Amsterdamse Fin.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.