Pepi effectiever dan wie ook in de Eredivisie: 'Weet dat mijn kansen komen'

Ricardo Pepi is sinds zijn komst naar PSV in de zomer van 2023 de Eredivisie-speler die de minste tijd nodig heeft om tot doelpunten te komen.

Willem II
Willem II
0 - 2
PSV
PSV

De 21-jarige Amerikaan nam zaterdag in Tilburg de honneurs waar voor Luuk de Jong en gidste PSV met twee goals langs Willem II: 0-2. Daarmee bereikte Pepi de mijlpaal van tien Eredivisie-treffers namens de Eindhovenaren. Daarvoor had de aanvaller slechts 675 minuten nodig, wat maakt dat zijn gemiddelde neerkomt op één treffer om de 67,5 minuten.

Daarmee troeft Pepi onder anderen zijn concurrent De Jong af. De routinier maakte sinds medio 2023 liefst 32 Eredivisie-doelpunten, maar had daar wel 3.190 minuten voor nodig, oftewel een moyenne van één treffer om de 99,7 minuten. De topdrie wordt compleet gemaakt door Ajacied Chuba Akpom, voor voormalig AZ-spits Vangelis Pavlidis en Feyenoorder Santiago Gimenez.

'Het is weleens moeilijk'
Normaal gesproken zal een spits die twee keer scoort ook in de volgende wedstrijd weer starten. 'We zullen zien', gniffelde Pepi na afloop van het duel met Willem II voor de camera van ESPN, heel goed wetende dat de kans groot is dat dinsdag tegen Sporting Portugal De Jong weer in de punt van de aanval zal staan.

Pepi kent zijn rol bij PSV. 'Het is nu eenmaal de situatie waar ik in zit', zei de Amerikaan. 'Natuurlijk is het weleens moeilijk, maar ik weet dat mijn kansen zullen komen en daar moet ik dan gebruik van maken. Of ik nu van de bank kom of mag starten: ik zal altijd mijn best doen.'