Periode voor Den Bosch na verlies Dordrecht

De eerste periodetitel is verrassend in handen gekomen van FC Den Bosch, dat een knappe zege boekte op Cambuur Leeuwarden. FC Dordrecht was de schlemiel want het had het ticket voor de play-offs voor het grijpen.

Periode voor Den Bosch na verlies Dordrecht

Cambuur Leeuwarden-FC Den Bosch 1-2FC Den Bosch startte op de zesde speeldag als derde en eindigde als eerste. De Bosschenaren weten nu al dat ze van de partij zijn in de play-offs, mochten ze geen kampioen worden.

Na een uur spelen zette Paul Beekmans (foto) de gasten op het goede spoor in Leeuwarden. De goal van Arturo ten Heuvel in de 71ste minuut bleek beslissend. De aansluitingstreffer van Cambuur, gemaakt door Rik Hooyboer, kwam te laat.

BV Veendam-FC Dordrecht 2-1Dordrecht had de winst van de eerste periode voor het grijpen, maar kreeg klop in Veendam. Ibad Muhamadu maakte nog wel de 1-0 achterstand goed en daarmee bleven De Schapenkoppen even in de race. Kort daarop maakte Erwin Buurmeijer aan de Dordtse illusies een einde. Marnix Kolder had de score voor de thuisclub geopend.

Go Ahead Eagles-RBC Roosendaal 1-1In Deventer stonden twee ploegen tegenover elkaar die het seizoen goed gestart waren en beiden nog kans maakten op de eerste periode. Het duel eindigde in een gelijkspel en de periodetitel ging dus naar geen van beide.

RBC koesterde een snelle voorsprong na een doelpunt van Edouard Duplan, die profiteerde van een foutje van Melchior Schoenmakers. Duplan was weer een van de opvallendste spelers bij RBC, maar kon zijn club niet de winst bezorgen. Loïc Loval kopte de thuisclub op gelijke hoogte.

FC Eindhoven-FC Volendam 3-1Van de kanshebbers op de eerste periodetitel stelde Volendam het meest teleur. Tegen FC Eindhoven, dat in de eerste vijf wedstrijden niet wist te winnen, werd met 3-1 verloren. Abdelhali Chaiat maakte een kwartier voor tijd nog wel de snelle Eindhovense openingstreffer van Sasa Stojanovic ongedaan. In de slotfase bezorgden Tim Nelemans en Levi van der Heijden Eindhoven de winst.

Bekijk hier al onze video's