Pfister laat selectie Kameroen verbijsterd achter

Otto Pfister heeft ontslag genomen als bondscoach van Kameroen. De 71-jarige Duitser reisde nog wel met zijn spelers af naar een trainingskamp in België, maar eenmaal aangekomen kondigde hij zijn vertrek aan.

Pfister laat selectie Kameroen verbijsterd achter

Pfister trad in november 2008 aan als bondscoach, maar zijn aanstelling zorgde voor veel commotie in Kameroen. De Duitser werd binnengehaald op aandringen van de minister van sport, terwijl de nationale voetbalbond tegen zijn benoeming was.

Een goede samenwerking tussen de bond en Pfister is nooit echt van de grond gekomen, getuige ook de aanstelling van drie trainers die de Duitser moesten gaan assisteren. Woensdag hield Pfister de eer aan zichzelf, waarna de internationals van Kameroen volgens mediaberichten verbijsterd op het vliegveld in België achterbleven.

Kameroen speelt op 7 juni in het kader van de WK-kwalificatie thuis tegen Marokko en De Ontembare Leeuwen gaan op 20 juni op bezoek in Gabon. Voor die duels is onder anderen Ajacied Eyong Enoh geselecteerd. Kameroen verloor de eerste groepswedstrijd met 1-0 van Togo.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen