Piepjonge Nwaneri geeft visitekaartje af bij Arsenal: 'Hij loopt voor'

Reacties

Twee jaar geleden na zijn debuut heeft Ethan Nwaneri woensdagavond nadrukkelijker op de deur van Mikel Arteta bij Arsenal geklopt. De tiener bekroonde zijn eerste basisplaats in de League Cup-wedstrijd tegen Bolton Wanderers met twee treffers.

Piepjonge Nwaneri geeft visitekaartje af bij Arsenal: 'Hij loopt voor'
Arsenal
Arsenal
5 - 1
Bolton Wanderers
Bolton Wanderers

Arteta maakte op  18 september 2022 van Nwaneri de jongste Premier League-speler aller tijden. Afgelopen seizoen mocht hij dertien minuten voor tijd invallen op bezoek bij West Ham United en tegen Tottenham Hotspur (0-1 zege) deed hij dit seizoen ook even mee in de Premier League. Woensdag was daar plots zijn opwachting aan de aftrap.

'Het is een nieuwe stap', zei Arteta over zijn pupil na de ruime bekerzege op League One-club Bolton. 'Je kan zien dat hij met vertrouwen speelt en snapt wat hij moet doen op het veld, dus ik ben erg onder de indruk van hem. In zijn reis met het eerste team loopt hij voor op wat iemand had kunnen verwachten en ook op wat ik had verwacht. Hij maakt deel uit van ons, dus hij krijgt zijn minuten.'

Nwaneri was niet het enige talent dat mocht opdraven van Arteta. De Nederlandse rechtsbuiten Ismeal Kabia (18) maakte tien minuten voor tijd voor het eerst zijn entree en onder de lat stond de pas zestienjarige Jack Porter, die de jongste basisdebutant voor The Gunners ooit werd. 'Hij deed het heel goed', oordeelde Arteta over Porter. 'Jack traint al met ons mee sinds de voorbereiding en vertrouwen erop dat hij deze rol op zich kan nemen. Bij jeugdteams van Engeland hebben we al gezien wat hij kan doen en we geloven dat dit de juiste keus was.'

Arsenal neemt het na het bereiken van de vierde ronde in de League Cup (waarin de Londenaren het opnemen tegen Preston North End) zaterdag op tegen Leicester City in de Premier League. Drie dagen later wacht een thuisduel met Paris Saint-Germain in de Champions League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.