Pijnlijke fout van Plat leidt nederlaag Kuijt met Beerschot in

Beerschot heeft vrijdagavond de eerste nederlaag van het seizoen geleden. De ploeg van Dirk Kuijt was niet opgewassen tegen Union Sint-Gillis, de runner-up en bekerwinnaar van afgelopen seizoen.

Union Sint-Gillis
3 - 1
Beerschot
Beerschot

Kuijt had een basisplaats voor zomeraanwinst Brain Plat, die overkwam van FC Volendam. Ook voormalig speler van Willem II, Sparta en TOP Oss Ryan Sanusi stond erin, terwijl Dean Huiberts en Ar'Jany Martha op de bank zaten. Kuijt was de competitie prima begonnen met een gelijkspel tegen OH Leuven, maar begon niet goed tegen Union Sint-Gillis.

Al binnen twee minuten keek Beerschot tegen een achterstand aan. Daar ging Brian Plat gigantisch in de fout. De verdediger speelde een bal helemaal verkeerd terug, waardoor een aanvaller van Union kon oppikken en breedleggen. Zodoende maakte Dennis Eckert er 1-0 van. Net voor rust kopte Kevin Mac Allister, de broer van Alexis, de tweede treffer binnen uit een corner.

Na de onderbreking rechtte Beerschot de rug. Het kwam vrij snel in de tweede helft terug in de wedstrijd. Charly Keita snelde langs zijn tegenstander en profiteerde van een keepersfout: 2-1. Ondanks het debuut van Martha tien minuten voor tijd lukte het Beerschot echter niet meer om gelijk te maken. Sterker nog: via Cameron Puertas werd het ook nog 3-1 na een fraai uitgespeelde aanval.