Politie zorgt met aankondigen van staking voor vraagtekens rond Klassieker

Reacties

De Nederlandse politiebond NPB kondigt maandag aan dat er geen agenten beschikbaar zullen zijn voor de wedstrijd tussen Feyenoord en Ajax aanstaande zondag in Rotterdam. De vraag is daarmee of de wedstrijd doorgang kan vinden.

Politie zorgt met aankondigen van staking voor vraagtekens rond Klassieker
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
Wo 30 okt.
18:00
Ajax
Ajax

De Klassieker is de meest beladen wedstrijd op de speelkalender, die al jarenlang zonder supporters van de bezoekende club wordt afgewerkt. Alsnog zijn er vaak veel mensen bij betrokken om te zorgen dat bijvoorbeeld de spelersbus van de Amsterdammers veilig het terrein van De Kuip op kan rijden. Zondag, zo blijkt uit een verklaring van de NPB, zullen dat geen politiemensen zijn.

'De acties van de politie rond de voetbalwedstrijden in de Eredivisie gaan onverminderd door. Vanuit de regering zijn immers geen signalen gekomen, dat er wordt gewerkt aan een fatsoenlijk vroegpensioen. De focus van de politieacties ligt daarom dit weekend op de Klassieker tussen Feyenoord en Ajax. Politiemensen zijn voor deze wedstrijd niet beschikbaar en verzamelen zich voor een speciale vakbondsbijeenkomst op afstand van De Kuip', schrijven ze in een statement.

De NPB wil dat 'Den Haag' zich snel buigt over een verbeterde Regeling Vervroegd Uittreden, aangezien ze zelf van inzicht zijn dat politiewerk mentaal en fysiek zwaar is. De politie schitterde in de afgelopen speelronden overigens al bij meerdere wedstrijden door afwezigheid, hetgeen in die gevallen niet tot problemen heeft geleid.

Het is aan de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb of hij de Klassieker door wil laten gaan als er echt geen politie present is. Vorig jaar liep de onderlinge wedstrijd in Amsterdam behoorlijk uit de hand.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.