Priske juicht terugkeer Stengs toe en kan over Bueno beschikken

Reacties

Hugo Bueno is klaar om te debuteren voor Feyenoord in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. Brian Priske kan ook een beroep doen op Calvin Stengs, die weer bij de selectie is aangesloten na het afketsen van zijn transfer naar Charlotte FC.

Priske juicht terugkeer Stengs toe en kan over Bueno beschikken
© Pro Shots
PEC Zwolle
PEC Zwolle
1 - 5
Feyenoord
Feyenoord

Feyenoord kan in Zwolle zondag nog geen beroep doen op Ibrahim Osman. Het laatste papierwerk moet nog geregeld worden voordat de van Brighton & Hove Albion gehuurde aanvaller aan de slag kan bij zijn nieuwe club. Priske vertelde vrijdagmiddag bij zijn persmoment hoge verwachtingen te hebben van de negentienjarige Ghanees, die hij vergeleek met Yankuba Minteh. 'Ik ken hem vanuit de Deense competitie. Osman geeft ons weer wat nieuwe opties. Hij heeft echt veel snelheid', zei Priske over de buitenspeler die vorig seizoen doorbrak bij Norsjaelland en voor wie Brighton bijna twintig miljoen euro betaalde.

De van Wolverhampton Wanderers gehuurde Hugo Bueno kan wel spelen in Zwolle. De 21-jarige linkervleugelverdediger heeft heel de week meegetraind bij Feyenoord. Op het trainingsveld viel vrijdagochtend Stengs in positieve zin op, volgens Priske. De linkspoot heeft turbulente dagen achter de rug. Hij miste de thuiswedstrijd tegen Willem II (1-1), leek naar Charlotte FC te gaan en bleef uiteindelijk toch bij Feyenoord.

Priske over Stengs: 'We hebben hem gemist tegen Willem II. Ik ben erg blij dat hij er weer is. Ik kan niet vertellen wat er precies gebeurd is. Dat is niet aan mij. Maar Calvin is een goede jongen. Wij waren blij dat de transfer niet doorging. Hij is een echte professional. Ik heb met hem gesproken na die hele kwestie en hij was positief. Vandaag was hij op de training ook weer erg goed.' Een vraag over de fysieke staat van Stengs en de mogelijke zorgen daarover, pareerde de opvolger van Arne Slot met cijfers van vorig seizoen. 'Volgens mij speelde hij toen 43 wedstrijden. Als hij hetzelfde niveau kan halen, dan ben ik erg blij.'

Alles over Feyenoord op VI PRO

Feyenoord moet na het gelijkspel tegen Willem II direct in de achtervolging. Volg op VI PRO alles in aanloop naar het uitduel met PEC Zwolle.

Een analyse van nieuweling Ibrahim Osman.
Feyenoord hoopt dat scenario van vorig seizoen zich niet herhaalt.
Columnist Hans Kraaij jr. over de keepersstrijd bij Feyenoord.

Alles lezen op VI PRO? Sluit direct een abonnement af en krijg een special cadeau.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.