Priske maakt duidelijk dat keuze voor 4-3-3 niet definitief is

Reacties

Brian Priske heeft uitleg gegeven over zijn tactische keuzes voor de uitwedstrijd van Feyenoord tegen PEC Zwolle. De Deense coach is afgestapt van de 3-4-3-formatie die hij sinds zijn start in Rotterdam hanteerde, maar dat kan volgende week zomaar weer anders zijn.

Priske maakt duidelijk dat keuze voor 4-3-3 niet definitief is
© Pro Shots
PEC Zwolle
PEC Zwolle
1 - 5
Feyenoord
Feyenoord

Tijdens zijn persmoment vrijdag ging Priske al uitgebreid in op de kritiek die hij kreeg op het niet verder gaan met de formatie die Arne Slot met succes hanteerde. In Zwolle zal Feyenoord dus wel weer vanuit een 4-3-3-systeem starten, maar dat kan ook eenmalig zijn. 'Voor vandaag is dit de goede beslissing, tegen deze tegenstander en met de spelers die wij nu beschikbaar hebben', vertelde Priske bij ESPN.

De Feyenoord-trainer maakte nog maar eens duidelijk dat hij vindt dat er te veel aandacht wordt besteed aan met welke formatie wordt gestart. 'Ik weet dat jullie veel over systemen praten. We starten vandaag vanuit een 4-3-3, maar het gaat dynamisch zijn. Dit is het beste plan voor deze wedstrijd. Zoals gezegd: ik ben pragmatisch op dit vlak. Ik praat altijd met verschillende mensen over de plannen en neem de meningen mee. Dat hoort bij mijn werk', vertelde Priske, die in Zwolle linkervleugelverdediger Hugo Bueno laat debuteren.

Ten opzichte van de openingswedstrijd tegen Willem II (1-1) is ook Calvin Stengs nieuw in de basis. Volgens Priske heeft de aanvaller deze week een gretige indruk gemaakt na het afketsen van zijn transfer naar Charlotte FC. Bij het laten starten van Bart Nieuwkoop en niet Thomas Beelen spelen ook de fysieke klachten die laatstgenoemde had een rol. Beelen haakte vorige week tijdens de warming-up voor de wedstrijd in de eerste speelronde van het nieuwe Eredivisie-seizoen af. De 23-jarige verdediger kan in Zwolle wel invallen tegen zijn oude club.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.