Promes viert opvallende rentree met doelpunt

Quincy Promes heeft voor het eerst in een klein jaar weer minuten gemaakt in een officiële wedstrijd. De veelbesproken voetballer tekende begin september een contract bij United FC uit de Verenigde Arabische Emiraten, enkele maanden later maakte hij zijn eerste minuten. Promes was meteen trefzeker in een 3-1 zege op Hatta Club.

Promes viert opvallende rentree met doelpunt
© United FC

Promes (32) kreeg door de rechtbank in Amsterdam een celstraf opgelegd voor betrokkenheid bij cocaïnehandel en een steekincident. Omdat Promes op dat moment in Rusland zat, kon hij niet worden uitgeleverd aan Nederland. Toen hij met zijn toenmalige club Spartak Moskou op trainingskamp naar Dubai ging, mocht hij dat land niet meer verlaten.

In de tussentijd liep het contract van Promes bij Spartak Moskou af, waardoor tweedeklasser United FC hem transfervrij kon vastleggen. De Nederlander kreeg rugnummer 10 in Dubai en startte zaterdagmiddag in de competitiewedstrijd tegen Hatta. Tien minuten voor rust maakte Promes de 2-0 in het duel, dat uiteindelijk dus in een 3-1 zege eindigde.

Tijdens zijn laatste officiële wedstrijd, op 9 december 2023, was Promes ook al trefzeker. Toen scoorde hij in dienst van Spartak Moskou tegen Krylia Sovetov.

Bekijk hier al onze video's