PSG boekt met Van der Wiel in basis eerste overwinning

Paris Saint-Germain heeft de eerste overwinning van het seizoen in de Ligue 1 binnen. De ploeg van Laurent Blanc had het lastig tegen Nantes, maar trok aan het langste eind (1-2).

Opvallend genoeg koos Blanc voor Gregory van der Wiel in zijn basisopstelling. De Nederlander is lang niet zeker van speeltijd in Parijs, maar mocht tegen Nantes starten als rechtsback. Het spitsenduo werd opnieuw gevormd door Edinson Cavani en Zlatan Ibrahimovic, die na een klein half uur lieten zien prima samen te kunnen spelen.

Na een goede actie lanceerde Ibrahimovic zijn collega-spits de diepte in; Cavani bleef oog in oog met doelman Rémy Riou koelbloedig en zorgde voor zijn tweede doelpunt in dienst van zijn nieuwe werkgever. Er was weinig aan de hand, totdat Nantes vlak na rust op gelijke hoogte kwam.

Het doelpunt ontstond uit een vrije trap, die werd veroorzaakt door Van der Wiel. De vrije bal werd voor het doel geslingerd, waarna ex-PSV'er Alex de bal ongelukkig in zijn eigen doel werkte. Daarna kreeg Paris Saint-Germain het lastig, maar een kwartier voor tijd wist het de wedstrijd alsnog naar zich toe te trekken.

Na opnieuw uitstekend werk van Ibrahimovic, die met een knappe pass de verdediging van Nantes openspleet, was het uiteindelijk Ezequiel Lavezzi die zichzelf tot matchwinner kroonde. Van der Wiel maakte de negentig minuten vol.