PSG in beroep tegen zware schorsing voor Leonardo

Paris Saint-Germain heeft laten weten in beroep te gaan tegen het vonnis van de tuchtcommissie van de Franse voetbalbond (FFF). Donderdag werd bekend dat Leonardo, technisch directeur van PSG, voor negen maanden is geschorst vanwege het incident met scheidsrechter Alexandre Castro.

PSG in beroep tegen zware schorsing voor Leonardo

Ook de club moet boeten voor het gedrag van de Braziliaan, want de werkgever van onder anderen Zlatan Ibrahimovic en Gregory van der Wiel begint komend seizoen op -3 punten. De 43-jarige Leonardo gaf begin mei na afloop van het gelijkspel tegen Valenciennes (1-1) Castro een bodycheck (zie video hieronder).

De ophef in de catacomben ontstond vanwege een rode kaart voor Thiago Silva, die twee duels schorsing kreeg opgelegd. Silva werd van het veld gestuurd omdat hij, na het niet eens te zijn met de arbiter, hem bij een arm beetpakte.

Het voorval is een smet op het verder succesvolle seizoen van de Franse topclub. PSG werd dit seizoen voor het eerst sinds negentien jaar landskampioen, terwijl het avontuur in de Champions League eindigde in de kwartfinales. Over twee duels bleek Barcelona te sterk.



Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen