PSG kan prima zonder Mbappé: 'We hebben nu zestien sterren gezien'

Reacties

Paris Saint-Germain vierde de terugkeer in het Parc des Princes vrijdagavond met een voetbalfeest tegen Montpellier. De Franse kampioen raakte Kylian Mbappé deze zomer kwijt, maar dat lijkt zeker in de Ligue 1 geen al te groot probleem te zijn: in de eerste twee competitieduels van dit seizoen scoorde PSG al tien keer.

PSG kan prima zonder Mbappé: 'We hebben nu zestien sterren gezien'
© Pro Shots
PSG
PSG
6 - 0
Montpellier
Montpellier

De 1-4 overwinning tegen Le Havre uit de eerste speelronde werd vrijdag opgevolgd met een 6-0 zege op Montpellier. Luis Enrique had ervan genoten. 'We hebben niet één ster gezien, maar zestien sterren', jubelde de coach na afloop. 'Zestien sterren in de aanval en zestien in de verdediging. Dit was gewoon perfect, precies hoe we het willen zien.'

Toen Mbappé nog rondliep bij PSG, werden alle blikken automatisch op hem gericht. Nu krijgen andere spelers de kans om op de voorgrond te treden. Uitblinker bij de zege van vrijdag was Bradley Barcola, die twee keer scoorde. L'Équipe beoordeelde het optreden van de superster met een 9.

'Maar ik wil er niet een speler uitlichten', zei Enrique. 'Iedereen verdient de complimenten. We hebben een zeer complete, veelzijdige groep, met een groot verlangen om geschiedenis te schrijven. Het doel is hetzelfde als vorig seizoen: alle mogelijke prijzen winnen. Er is nog geen ploeg geweest in Frankrijk die dat ooit heeft gedaan, dus dat motiveert ons enorm.'

Manuel Ugarte was er vrijdag niet bij tegen Montpellier. De defensieve middenvelder lijkt op weg naar Manchester United. Enrique wilde dat laatste niet bevestigen; wel zei hij dat er goed wordt gekeken naar hoe de selectie het best ingericht kan worden. 'En daar hoort ook het vertrek van bepaalde spelers bij', aldus de coach, die daarmee wel voldoende leek te hebben gezegd.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.