PSV aast op Europees clubrecord tegen Bnei Yehuda

PSV speelt donderdag de return van de Europa League-voorrondewedstrijd tegen het Israëlische Bnei Yehuda. De Eindhovenaren azen op een clubrecord uit het seizoen 1970/71.

PSV aast op Europees clubrecord tegen Bnei Yehuda

In die jaargang hield PSV in het toenmalige Europa Cup II-toernooi in vier opeenvolgende wedstrijden telkens zijn doel schoon. Dat gebeurde achtereenvolgens tegen het Tsjecho-Slowaakse Gottwaldov (1-0), het Roemeense Steaua Boekarest (4-0 en 0-3) en het (Oost-)Duitse Vorwärts Berlin (2-0). De voorbije weken hield de Brabantse defensie de nul in de Europa League-voorrondeduels met Charno More uit Bulgarije (twee keer 1-0) en in de heenwedstrijd op bezoek bij Bnei Yehuda (0-1). Een vierde clean sheet op rij betekent dus een evenaring van de reeks uit 1970/71.

De historie is in het voordeel van de Eindhovenaren. In het verleden speelde een Israëlische club zeven Europese duels op Nederlandse bodem. In vijf van die zeven wedstrijden kwamen de bezoekers niet tot scoren.

Het lukte alleen Hapoel Haifa (1-0 zege op Ajax in 1999) en Maccabi Tel Aviv (4-1 nederlaag tegen Roda JC in 2001) ooit te scoren op een Nederlands voetbalveld.

Indien PSV donderdagavond als winnaar van het veld stapt tegen Bnei Yehuda, dan is de vierde opeenvolgende Europa Cup-zege een feit. Het clubrecord van de Eindhovenaren behelst zes opeenvolgende overwinningen en dateert van de periode tussen 26 september en 21 november 1995.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen