PSV moet vrezen voor vertrek van eerste doelman Benítez

Reacties

PSV moet vrezen voor het vertrek van Walter Benítez (31). Atlético Madrid heeft zich officieel gemeld voor de sluitpost. Zij zien in hem een gedegen concurrent voor Jan Oblak.

PSV moet vrezen voor vertrek van eerste doelman Benítez
© Pro Shots

Bij PSV is het achter de schermen al langer bekend dat hij zijn goede seizoen in Eindhoven wil verzilveren. De Eindhovenaren willen Benítez niet zomaar laten gaan, hoewel hij nog maar een eenjarige verbintenis heeft. Er moet een behoorlijk bedrag op tafel komen willen ze meewerken aan een zomerse overgang. Die komt dichterbij, zo schrijft Fabrizio Romano maandag.

Hoewel Benítez openlijk had aangegeven graag bij PSV te willen blijven, denkt men intern in het Philips Stadion al langer aan een vervanger. De naam van Timon Wellenreuther werd eerder al genoemd in combinatie met PSV, terwijl het Joël Drommel al onder contract heeft staan als vaste stand-in. Wel moet er een vervanger komen als de deal met Atlético Madrid rondkomt.

Welke rol Benítez kan gaan vervullen bij Atlético Madrid, is onduidelijk. Eerste keuze Oblak is evenoud als de Argentijn en heeft nog een contract tot medio 2028 in de Spaanse hoofdstad. Hoewel Benítez debuteerde als international van zijn land dit kalenderjaar, is Oblak uit het elftal spelen van Atléti vermoedelijk een vrijwel onmogelijke opgave. Ivo Grbić was de laatste jaren de tweede keuze in het doel, maar vertrok in de winterstop naar Sheffield United. Een vervanger trok Atlético Madrid vooralsnog niet aan, mogelijk wordt dat dus Benítez.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.