PSV scoort als eerste niet tegen Excelsior

Binnen een paar dagen tijd toonde PSV aan dat de ene wedstrijd de andere niet is. Woensdag schakelden de Eindhovenaren nog Arsenal uit in de Champions League, maar drie dagen later kon het op Woudestein niet winnen van Excelsior: 0-0.

PSV scoort als eerste niet tegen Excelsior

PSV trad in Rotterdam in een sterke opstelling. Doelman Gomes, Jan Kromkamp, Arouna Koné en Edison Méndez mochten dan ontbreken, coach Ronald Koeman kon toch heel wat meer kwaliteit binnen de lijnen brengen dan zijn collega Ton Lokhoff.

Het probleem bij PSV lag echter in de aanval. Met Jefferson Farfán beschikte de ploeg over slechts een echte spits. Sun Xiang en Ibrahim Afellay bevolkten de flanken, maar zijn toch vooral middenvelders. Gevolg was dat PSV wel het meeste balbezit had, maar nauwelijks kansen kreeg. Het bleef bij afstandsschoten van Jefferson Farfán en Timmy Simons en een kopbal van invaller Mika Väyrynen.

Excelsior had weinig problemen om achterin de nul te houden, iets dat de ploeg dit seizoen in competitieverband nog niet lukte. Bij Excelsior keerde Luigi Bruins verrassend terug in de basis, de talentvolle middenvelder is hersteld van een enkelblessure, maar zou aanvankelijk vanwege griep nog niet in actie komen.

Gaandeweg de wedstrijd werd de thuisploeg steeds brutaler. Andwelé Slory profiteerde een aantal malen van zijn snelheid, maar moest tot zijn afgrijzen toezien dat er geen medestanders voor het PSV-doel verschenen om zijn actie af te ronden. Dat het doelpuntloos gelijk werd, was het logische gevolg van een saaie voetbalmiddag.

Bekijk hier al onze video's