PSV verrast en haalt Dest transfervrij binnen

Reacties

De wegen van Sergiño Dest en PSV gaan toch niet scheiden. De landskampioen maakte zaterdagavond bekend dat de Amerikaanse vleugelverdediger een contract heeft getekend tot 2028. PSV hoeft geen transfersom te betalen.

PSV verrast en haalt Dest transfervrij binnen
©

Dest was afgelopen seizoen een van de absolute sterkhouders bij PSV. In 37 officiële duels was Dest goed voor twee doelpunten en zeven assists. De 23-jarige Dest liep in het slot van het seizoen echter een kruisbandblessure op. Het leek erop dat hij niet meer terug zou keren in Eindhoven en bij FC Barcelona, waar hij nog een contract tot de zomer van 2025 had, zou revalideren.

Maar PSV heeft Dest dus toch binnen weten te halen. Transfervrij nota bene, al bevestigt Barcelona wel dat de club een doorverkooppercentage heeft bedongen. Technisch directeur Earnest Stewart zegt op de clubkanalen van PSV dat de Eindhovenaren de kans om Dest definitief over te nemen absoluut niet wilden laten liggen. 'Hij heeft zoveel kwaliteiten. De nieuwe situatie verandert dat niet', aldus Stewart.

Dest zelf stelt dat hij bij PSV enorm wordt gewaardeerd. 'Ik heb de club leren kennen als ontzettend warm, zoals ik dat nog nooit ergens heb meegemaakt. Dat zijn belangrijke aspecten voor iemand in mijn situatie en geeft me vertrouwen dat ik hier goed kan revalideren', aldus Dest. 'Als het eenmaal zo ver is, is het erg fijn dat het spel dat we hier spelen bij me past.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

VI's Marco Timmer schreef eerder al over de indrukwekkende prestaties van Dest in de Eredivisie:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.