Rake kopbal Pellè helpt Feyenoord aan zege op Groningen

Feyenoord heeft in eigen huis een zege geboekt op FC Groningen. Een vroege openingstreffer bleek genoeg voor de Rotterdammers: 1-0.

Rake kopbal Pellè helpt Feyenoord aan zege op Groningen

Feyenoord-trainer Ronald Koeman moest noodgedwongen een aanpassing maken in zijn basisopstelling. Rechtsbuiten Ruben Schaken was namelijk geblesseerd. Koeman loste dit op door de linksbenige John Goossens op de rechterflank te posteren.

Tot zijn eigen schrik kon Tjaronn Chery de bezoekers uit Groningen al na achttien seconden aan de leiding brengen. De middenvelder kon vanuit de doelmond geheel vrijstaand uithalen, maar schoot de bal naast het doel. Graziano Pellè sloeg in de zevende minuut bij zijn eerste kans wél direct toe. Na een mooie opening van Goossens op Jean-Paul Boëtius, die een fraaie voorzet afleverde, knikte hij de openingstreffer binnen.

Graziano Pellè troeft Johan Kappelhof af en kopt Feyenoord op voorsprong
Graziano Pellè troeft Johan Kappelhof af en kopt Feyenoord op voorsprong

Na de hectische beginfase kwam het duel in rustiger vaarwater. Feyenoord controleerde de wedstrijd, maar werd nauwelijks gevaarlijk. Groningen probeerde toe te slaan op de tegenaanval, maar dat leverde weinig op.

Pas na ruim een uur werd het weer spannend voor beide doelen. Feyenoord-doelman Erwin Mulder hield zijn elftal op de been door in vijf minuten tijd twee keer redding te brengen op inzetten van Andraz Kirm. Aan de andere kant was Pellè dicht bij zijn tweede treffer. Hij nam de bal aan op zijn borst en haalde verwoestend uit, maar zijn inzet belandde tegen de lat.

In de slotfase trachtte Groningen alsnog de gelijkmaker te forceren, maar de defensie van Feyenoord gaf geen krimp en hield de 'nul'. Hierdoor behouden de Rotterdammers de aansluiting met de top van de Eredivisie. Het elftal van trainer Koeman staat vierde in de Eredivisie, met een achterstand van zes punten op koploper Vitesse.

Groningen beëindigde met de nederlaag een goede uitreeks. Het team van coach Van de Looi was de laatste drie uitduels (W1, G2) ongeslagen gebleven. Groningen blijft zesde staan, met 24 punten uit zeventien wedstrijden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen