Rangnick kijkt terug op geslaagde test richting EK en clash met Oranje

Reacties

Bondscoach Ralf Rangnick van Oostenrijk houdt een goed gevoel over aan de oefenzege op Servië. De EK-tegenstander van het Nederlands elftal was dinsdagavond na een wervelende openingsfase te sterk voor de Serviërs.

Rangnick kijkt terug op geslaagde test richting EK en clash met Oranje
© Pro Shots
Oostenrijk
Oostenrijk
2 - 1
Servië
Servië

Rangnick zag Oostenrijk al binnen dertien minuten op 2-0 komen in Wenen. Patrick Wimmer en Christoph Baumgartner scoorden voor de groepsgenoot van Oranje op het EK in Duitsland. Servië kwam nog terug tot 2-1, maar kon een oefennederlaag in het Ernst Happel-stadion niet voorkomen.

'We hebben veel inzichten gekregen', zei bondscoach Rangnick na de wedstrijd tegen Kronen Zeitung. 'Het eerste half uur was fantastisch. Veel beter kun je niet aan een wedstrijd beginnen. We wisten dat de Serviërs erg goed zijn in spelhervattingen, maar bij een derde situatie hebben we niet goed verdedigd.'

'Het werd daarna een uitputtingsslag, het werd heel fysiek. We hebben toen goed verdedigd en we gaven nauwelijks kansen weg. We hadden nog een derde goal moeten maken. Deze overwinning geeft ons weer extra vertrouwen. Verdedigend stonden we erg goed, als ons dat ook lukt tijdens het EK, dan kunnen we in de buurt komen van waar we naartoe willen op het EK', aldus Rangnick.

Doelpuntenmakers
Wimmer maakte zijn eerste doelpunt voor Oostenrijk. 'Een heel speciaal moment voor mij, ook al was het maar een vriendschappelijke wedstrijd. Het was een fysiek zware wedstrijd, aan iedereen merk je dat we naar een EK gaan. Iedereen wil erbij zijn', aldus de middenvelder van VfL Wolfsburg.

Ook doelpuntenmaker Baumgartner, middenvelder van RB Leipzig, merkt dat er iets groeit bij Oostenrijk. 'We hebben inmiddels zes interlands op rij gewonnen, dat wil wel wat zeggen', verklaarde de 36-voudig international, die eerder nog grapte over zijn aanstaande ontmoeting met ex-ploeggenoot Xavi Simons. Oostenrijk is op 25 juni in Berlijn de tegenstander van Oranje.

Europees Kampioenschap

Stand Groep D Europees Kampioenschap 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Oostenrijk
3
2
0
1
6-4
+2
6
2
Frankrijk
3
1
2
0
2-1
+1
5
3
Nederland
3
1
1
1
4-4
0
4
4
Polen
3
0
1
2
3-6
-3
1
* Actueel tot en met 2 aug. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.