Winnend Oostenrijk geeft met wervelende openingsfase signaal aan Oranje af

Reacties

Oostenrijk en Servië hebben er een helft lang een spektakel van gemaakt. De Oranje-opponent kwam binnen het kwartier met 2-0 voor en kreeg kansen op meer, maar de Serviërs deden voor rust wat terug. In een duel waarin Oostenrijk een goede indruk maakte, bleef het bij 2-1.

Winnend Oostenrijk geeft met wervelende openingsfase signaal aan Oranje af
© Pro Shots
Oostenrijk
Oostenrijk
2 - 1
Servië
Servië

Zonder de nog door de Champions League-finale afwezige Marcel Sabitzer, de geblesseerde Gernot Trauner en met Konrad Laimer op de bank begon Oostenrijk aan het oefenduel. Het elftal van Ralf Rangnick stormde erop los in het begin en dat leidde tot een 2-0 voorsprong binnen dertien minuten. Christoph Baumgartner kreeg de geest. De aanvallende middenvelder van RB Leipzig gaf de assist bij de 1-0 van Patrick Wimmer en was zelf verantwoordelijk voor de tweede treffer.

Oostenrijk leek na dat moment nog niet klaar met Dusan Tadic en consorten. Wimmer leek zijn tweede te maken, maar stond in buitenspelpositie. Vlak voor rust deed Servië wat terug via Strahinja Pavlovic, waar Tadic met een voorzet bij betrokken was. Net na dat moment was er een tegenvaller voor Oostenrijk. Voormalig Ajax-middenvelder Florian Grillitsch moest met een blessure naar de kant.

In het tweede bedrijf was er een ander beeld dan in het eerste. Er gebeurde niet al te veel meer en dat had mede te maken met de vele wisselingen die door beide bondscoaches werden doorgevoerd. Er werd niet meer gescoord, maar Oostenrijk zal met een goed gevoel terugkijken op de avond.

De overige groepsgenoten van Oranje zijn Polen en Frankrijk. In die volgorde worden de groepswedstrijden ook afgewerkt. Oostenrijk is de tegenstander in de mogelijk allesbeslissende derde wedstrijd uit Groep D.

EK-special

Perfect voorbereid zijn op het EK in Duitsland? Bestel dan hier de EK-special van VI, met daarin onder meer de verwachte opstellingen van alle landen en een exclusief interview met bondscoach Ronald Koeman.

Bekijk hier de goals van Oostenrijk en Servië

Bekijk hier al onze video's
Meer Oostenrijk
Meer over Oostenrijk
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.