Rangnick noemt aftocht 'onwerkelijk' en deelt sneer uit aan kwartfinalisten

Reacties

Bondscoach Ralf Rangnick van Oostenrijk noemt de uitschakeling van zijn team op dit EK 'onterecht'. De Duitser stelt dat de Oostenrijkers veel beter waren dan Turkije en noemt Oostenrijk ook een smaakmaker op EURO 2024.

Rangnick noemt aftocht 'onwerkelijk' en deelt sneer uit aan kwartfinalisten
© Pro Shots
Oostenrijk
Oostenrijk
1 - 2
Turkije
Turkije

Oostenrijk was na de groepswinst in de poule met Frankrijk, Nederland en Polen bij velen de favoriet voor de achtste finale tegen Turkije, maar de Turken wonnen dankzij twee goals van Merih Demiral. 'Als je ziet hoeveel energie we in deze wedstrijd hebben gestopt en hoeveel kansen we hebben gehad, dan blijft het onwerkelijk dat we hebben verloren', zei Rangnick tegen Oostenrijkse media.

'Ik denk niet dat de beste ploeg heeft gewonnen, maar uiteindelijk gaat het daar niet om in deze fase van het toernooi. Je moet de wedstrijd ook zelf kunnen beslissen. We hebben te weinig gescoord en stonden twee keer niet goed bij een spelhervatting. Verder valt het team niets te verwijten. Het ontbrak aan geluk', stelde de bondscoach, die de Turkse doelman Mert Günok al vergeleek met de illustere Engelse doelman Gordon Banks.

Rangnick baalt extra van de uitschakeling omdat hij merkt dat de grote landen op het EK niet uitblinken. 'Ik heb andere wedstrijden gezien waarbij het moeilijk was om wakker te blijven. Dat was bij onze duels niet het geval', aldus de voormalig manager van Manchester United. Oostenrijk verloor in de groepsfase nipt van Frankrijk en won van Polen en Nederland.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.