RBC en De Graafschap maken geen fout

Stormvogels Telstar en MVV maakten het respectievelijk RBC en De Graafschap lastig. Maar een verrassing leverde het niet op.

RBC en De Graafschap maken geen fout

Stormvogels Telstar-RBC Roosendaal 2-4Stormvogels Telstar maakte het RBC Roosendaal knap lastig. Zo beantwoordde Richmond Bossmann diep in de eerste helft de snelle Brabantse voorsprong via Edouard Duplan. Maar de topper in de Jupiler League kreeg op slag van rust een beslissende wending, toen Danny Guijt de 1-2 op het scorebord bracht. Benjamin Martha maakte het karwei na rust snel af. Dankzij twee doelpunten van de aanvaller had RBC de buit na 53 minuten definitief binnen.

MVV-De Graafschap 1-3MVV toonde zich een taaie tegenstander voor De Graafschap, dat desalniettemin zonder schade huiswaarts keerde. De Doetinchemmers, die via Berry Powel na een kwartier op voorsprong kwamen, dankten de overwinning aan Reinier Robbemond. De middenvelder tekende een half uur voor het einde voor de beslissende tweede Doetinchemse treffer. Jhon van Beukering gooide de wedstrijd in De Geusselt in de slotfase op slot.

VVV-Venlo-FC Emmen 1-0VVV-Venlo dreigde achterop te raken. In De Koel hield FC Emmen ruim een uur de poort gesloten. In een poging een doorbraak te forceren bracht trainer André Wetzel Dirk-Jan Derksen in. Dat betaalde zich terug, want zes minuten na zijn entree maakte Derksen de enige treffer van de avond.

FC Dordrecht-Go Ahead Eagles 1-2Ondanks de twaalfde seizoenstreffer van Cecilio Lopes moest FC Dordrecht wederom terrein prijsgeven. Was de nederlaag tegen RBC van vorige week nog in te calculeren, het thuisverlies tegen Go Ahead Eagles moet harder aankomen. Sjoerd Ars bezorgde de ploeg van Gert Kruys hoofdpijn en de Deventer formatie een nieuwe overwinning.

FC Den Bosch-FC Volendam 3-0Barry Maguire was in vorm van een nieuw contract net beloond voor zijn stormachtige ontwikkeling bij FC Den Bosch. De jonge verdediger liet deze stap in zijn carrière volgen door een nieuwe mijlpaal. Zijn eerste doelpunt als prof vormde de basis voor de ruime 3-0 zege van FC Den Bosch op FC Volendam, dat ook Erik Wegh verloor. De centrale verdediger moest na een uur met een rode kaart van het veld. BV Veendam-Fortuna Sittard 1-1Fortuna Sittard verraste met een gelijkspel tegen BV Veendam, dat vooral op eigen veld de punten pakt. Pas zes minuten voor het einde maakten de Limburgers in de persoon van Wasiu Taiwo de openingstreffer van Kassim Bizimana ongedaan.

FC Zwolle-Haarlem 2-0Haarlem blijft op vreemde bodem slecht presteren. De ploeg van Gert Aandewiel kon in Zwolle niet breken met de slechte uitreeks. FC Zwolle was in het eigen Oosterenk Stadion met 2-0 te sterk. De doelpunten van Anton Jongsma en Albert van der Haar vielen pas in het laatste kwartier.

AGOVV Apeldoorn-FC Eindhoven 2-0Sherjill MacDonald bewees weer eens van grote waarde te zijn voor AGOVV Apeldoorn. De aanvaller tekende met twee doelpunten voor de hele Apeldoornse productie, waardoor FC Eindhoven al na de eerste 45 minuten op de knieën was gekregen.

FC Omniworld-Cambuur Leeuwarden 2-2De doelpunten van Erkun Çakir en Jeroen Hessing zetten FC Omniworld op het spoor van een overwinning. Cambuur Leeuwarden toonde veerkracht en zag die beloond worden met een punt. Een kwartier voor het einde tekende Bovar Karim voor de 2-2.

Helmond Sport-TOP Oss 0-2Helmond Sport heeft de opleving van vorige week geen vervolg kunnen geven. Op De Braak was TOP Oss te sterk. Guillermo Zschüsschen vóór en Revy Rosalia ná rust bepaalden de eindstand op 0-2.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang €50 aan Free Bets!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang €50 aan Free Bets!","odd":"€50","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:bef2bac3-e181-478e-bd29-555dbd7b243d","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Plaats je eerste weddenschap van min. €10 en profiteer op de dag van Nederland - Turkije van deze welkomstactie (24+).","textMobile":"Plaats je eerste weddenschap van min. €10 en profiteer op de dag van Nederland - Turkije van deze welkomstactie (24+)."}
Bekijk hier al onze video's