Real bedwingt Leeds

Real Madrid domineerde het eerste gedeelte van de wedstrijd. Guti was na drie minuten dichtbij een doelpunt toen een vrije trap van links van Luis Figo niet goed werd weggewerkt en Guti de losse bal over schoot. Even later deed zich eenzelfde situatie voor voor het doel van Iker Casillas. Jon Woodgate schoot op de paal en ook de rebound verdween naast het doel.

Daarna nam Real het initiatief sterk in handen. Via snelle uitvallen creëerde de Madrilenen een paar goede mogelijkheden. Raúl schoot na een slim passje van Steve McManaman in de verre hoek maar doelman Paul Robinson was attent. De mooiste aanval was na ruim een
half uur spelen. Roberto Carlos speelde op Guti, die op het laatste moment over de bal stapte. Via een dubbele één-twee met Guti schoot Raúl uiteindelijk buiten het bereik van Robinson net naast.

Leeds leek overrompeld door het snelle spel van Real. Het kwam weer terug in de wedstrijd met de hulp van Real. Ivan Campo verdedigde zo hautain uit dat Lee Bowyer prompt in balbezit kwam. Zijn voorzet bereikte Dominique Matteo die bij de tweede paal kon inkoppen maar Casillas toonde aan een goede reflex te hebben. Leeds putte weer een beetje moed uit deze kans en kon daardoor toch nog met een redelijk gevoel gaan rusten.

In de tweede helft bewees Real de betere ploeg te zijn. Het enthousiasme van Leeds bleek niet voldoende. Real schakelde snel om zodra het in balbezit kwam en stichtte daarmee keer op keer gevaar. Raúl schoot na een flitsende uitbraak van McManaman en Guti net naast. Even later liet Robinson zich niet foppen toen Raúl hem probeerde te verschalken met een lob.

In de 65ste minuut viel het doelpunt dat al tijden in de lucht hing. Uit een voorzet van Figo kopte Hierro hoog boven zijn directe tegenstander de 0-1 in. Nog geen minuut later werd het zelfs 0-2. Via een slimme combinatie tussen McManaman en Guti werd Raúl op het randje van buitenspel in stelling gebracht en deze keer faalde hij niet.

Leeds kwam achterin slimheid en snelheid te kort. De strijd werd echter vooral op het middenveld verloren. Het grote aantal afwezigen door blessures en schorsingen kon niet goed worden gecompenseerd. Maar ook het geroemde aanvalskoppel Alan Smith - Marc Viduka kwam er niet aan te pas.

Met de strijd om de wereldbeker in het vooruitzicht en de bijbehorende lange en verre reis naar Tokio, spande Real zich in de slotfase niet al te veel meer in. Dat kon ook omdat Leeds machteloos bleek. Het verschil in kwaliteit was gewoonweg te groot en omdat Real zich zeker net zo strijdbaar opstelde als Leeds werd de wedstrijd terecht in Spaans voordeel beslist.