Real Betis pakt derde plaats af van Sevilla

De derde plaats in de Primera División is in handen van Real Betis Sevilla, dat stadgenoot Sevilla aflostte op die positie.

Real Sociedad-Sevilla 1-0
Sevilla verloor zaterdagavond het uitduel met Sociedad. Darko Kovacevic maakte vlak voor tijd de enige treffer, door uit de draai binnen te schieten. Sociedad verloor wel Nihat, die een kruisbandblessure opliep en dit seizoen niet meer in actie zal komen.

Real Betis Sevilla-Deportivo la Coruña 2-0
Marcus Assunção illustreerde zijn goede vorm door Betis naar de zege op Deportivo te schieten. De Braziliaan knalde in de 38ste minuut de 1-0 binnen op aangeven van Joaquin. En in de 55ste minuut klopte hij doelman Gustavo Munúa bij een vrije trap. Waar de keeper bij de tweede paal stond opgesteld, krulde Assunção de bal bij de eerste paal in het doel. Betis verdiende de zege, aangezien de ploeg van coach Lorenzo Serra Ferrer veel te sterk was voor het zwakke Depor. Op doelsaldo troeft Betis stadgenoot Sevilla af op de ranglijst.

Racing Santander-Valencia 1-0
Ook Valencia verspeelde drie punten. De ploeg van coach Claudio Ranieri slaagde er voor het zesde opeenvolgende competitieduel niet in om te winnen. Zondag was Racing Santander te sterk, dat dankzij een treffer van Mario Regueiro zegevierde. De Uruguayaan scoorde door in de 51ste minuut uit een vrije trap Andres Palop te kloppen. Valencia slaagde er amper in gevaar te stichten en zakte naar de vijfde plaats.

Málaga-Espanyol 3-2
Málaga pakte drie belangrijke punten in de strijd tegen degradatie, terwijl Espanyol er drie verspeelde in de strijd om de derde en vierde plaats. In La Rosaleda kwam Espanyol er lange tijd niet aan te pas. Na 51 minuten leek het duel dan ook gespeeld na goals van Juan Rodríguez, Miguel Ángel en Juanito. Toch kwam de ploeg uit Barcelona nog terug via Dani en een eigen doelpunt van Fernando Sanz. Maar in de laatste zes minuten kreeg Espanyol geen kans meer.