Real blijft miraculeus aan kop in Spanje

Ruud van Nistelrooy heeft Real Madrid op kop gehouden in de Primera División. De spits scoorde twee keer en daardoor sleepte Real ternauwernood een punt uit het vuur bij Real Zaragoza. Ook Barcelona, ondanks een doelpunt met de hand van Lionel Messi, en Sevilla speelden gelijk.

Real Zaragoza-Real Madrid 2-2Real kreeg veel kans in La Romareda, maar keek lange tijd tegen een achterstand aan. Diego Milito zette Real Zaragoza tot twee keer op voorsprong, maar Van Nistelrooy evenaarde die prestatie.

Real kwam op achterstand doordat Iván Helguera, die vlak voor de aftrap in de ploeg werd gebracht voor de geblesseerd afgehaakte Miguel Torres, een strafschop veroorzaakte. Milito schoot koel raak en deed dat in de tweede helft ook toen Pablo Aimar hem vrij speelde. De Argentijnse spits kapte de inglijdende Roberto Carlos uit en passeerde doelman Iker Casillas met een schuiver met zijn linkervoet.

Van Nistelrooy hield Real in de race. De Nederlandse spits stond weer twee keer op de juiste plaats om zijn club aan een punt te helpen. Na een voorzet van Sergio Ramos die nog licht werd getoucheerd, kopte Van Nistelrooy de 1-1 binnen. De 2-2 kon hij vlak voor het einde van de wedstrijd binnentikken, nadat doelman César een rebound moest toestaan.

Barcelona-Espanyol 2-2Hét moment van de 37ste speeldag vond plaats in Camp Nou in de 43ste minuut van de stadsderby tussen Barcelona en Espanyol. Bij een 1-0 achterstand tikte Messi de bal met de hand achter doelman Carlos Kameni. Scheidsrechter Rodríguez Santiago had het spelbederf niet waargenomen en keurde de treffer goed 1-1.

Bij afwezigheid van de geschorste Ronaldinho ontpopte Messi zich tot de grote roerganger van Barcelona. De Argentijn verzorgde ook het tweede doelpunt van de thuisploeg. Na een goed uitgespeelde aanval dook Messi vrij op voor Kameni en rondde beheerst af met zijn rechtervoet: 2-1.

De goals van Messi waren niet genoeg voor de zege. Espanyol dat in de beginfase al sterker was, perste er in de slotfase nog een gelijkmaker uit. Raúl Tamudo was de plaaggeest van Barcelona. De spits zorgde op fraaie wijze voor de 0-1 na een prachtige steekpass van Ivan de la Peña. In de laatste minuut sloeg Tamudo opnieuw toe een kreeg Camp Nou stil door voor 2-2 te zorgen.

Real Mallorca-Sevilla 0-0Sevilla stelde teleur op bezoek bij Real Mallorca. De UEFA Cup-winnaar wekte nauwelijks de indruk vol voor de winst te gaan. Coach Juande Ramos had er door de blessures van Frédéric Kanouté en Alexander Kerzjakov voor gekozen maar met één spits aan te treden. Luis Fabiano was de eenzame strijder en kreeg pas in de tweede helft gezelschap van Ernesto Chevanton.

Ook met de aanvallender intenties schiep Sevilla zich nauwelijks kansen. Een slotoffensief werd in de kiem gesmoord door een rode kaart voor Ivica Dragutinovic een kwartier voor tijd.