Real Madrid pakt zege binnen zeven minuten

Coach Wanderley Luxemburgo had een grote mond: de Braziliaanse coach zei precies te weten hoe je een duel in zeven minuten wint. De debuterende trainer kreeg nog gelijk ook, want Real Madrid won in de laatste minuten het duel met Real Sociedad.

Madrid had in het met vijftienduizend toeschouwers gevulde Bernabéu zeven minuten de tijd om iets te doen aan de 1-1 gelijke stand tegen de Basken. De tactiek van Luxemburgo kwam er simpelweg op neer om alle ballen in de zestien te pompen.

Het leverde direct enkele kansen op. Raúls schot werd nog gekeerd door doelman Asier Riesgo. En de keeper slaagde er even later ook al in om Fernando Morientes van scoren te weerhouden.

Real kreeg hulp van scheidsrechter Lizondo Cortés, die naar de stip wees omdat Ronaldo fouttief was afgestopt door Mikel Labaka. Zinedine Zidane benutte de penalty: 2-1. In de drie minuten die Sociedad nog resteerden, lukte het de Basken niet een kans, laat staan een gelijkmaker te produceren.

Het duel was op 12 december in de 84ste minuut gestaakt nadat er een bommelding was binnengekomen bij het dagblad Gara. Ronaldo had destijds de score geopend, en Sociedads gelijkmaker kwam op naam van Nihat.

Door de 2-1 zege komt Real op gelijke hoogte met Valencia, dat de tweede plaats bezet maar wel een beter doelsaldo heeft dan de Madrilenen. De achterstand op Barcelona bedraagt tien punten.