Real Madrid wandelt naar zege op Mallorca

Real Madrid heeft plechtig beloofd dat er nu echt geen punten meer worden verspeeld en dat het Barcelona binnen twee maanden van de koppositie in de Primera División heeft verdrongen. Maar tegen Real Mallorca overtuigden de Madrilenen niet, al wonnen ze wel (3-1).

In een duel zonder veel hoogtepunten dacht Real het in Bernabéu rustig aan te kunnen doen. In wandeltempo werd Mallorca, dat zich gewillig ver terugtrok, bestreden. Alleen Luis Figo en Ronaldo toonden af en toe wat venijn en echte wil om iets af te dwingen.

Tien minuten voor rust leverde het lichte overwicht van de Madrilenen een voorsprong op. Roberto Carlos werd door een wilde tackle van Bernardo Romeo in het strafschopgebied neergehaald en Figo bleef koel vanaf elf meter: 1-0.

Nog voor rust kwam angstgegner Mallorca langszij. Alejandro Campano verraste Iker Casillas door een vrije trap vanaf rechts ineens op doel te schieten. De doelman van Real kwam te laat om de bal uit de korte hoek te boksen.

Na rust kabbelde het duel voort en leek Real ondanks de verbale zelfverzekerdheid weer terrein te gaan verliezen op koploper Barça. Zover kwam het niet omdat Walter Samuel de bal tien minuten voor tijd voor zijn voeten kreeg bij een scrimmage voor het doel en de 2-1 maakte.

Invaller Santiago Solari gaf de overwinning nog wat glans door in blessuretijd ook nog 3-1 te maken. De Argentijn soleerde vanaf rechts en knalde bal met links ongenadig in de verre bovenhoek.

Het verschil met de Catalaanse rivaal blijft nu zeven punten. En overtuigend of niet, Real heeft onder de nieuwe coach Wanderley Luxemburgo nog geen punt verspeeld in de Spaanse competitie.