Real met hangen en wurgen naar zege

Real Madrid is op zeven punten achterstand van Barcelona gebleven. Makkelijk verging het de Koninklijke niet tegen Real Zaragoza, al doet de uitslag anders vermoeden: 3-1.

Madrid kwam in het eigen Santiago Bernabéu zelfs op achterstand dankzij een treffer van David Villa. Dat doelpunt, in de 22ste minuut, was op dat moment niet eens onverdiend. Nog voor rust kwamen de Madrilenen, via spits Raúl, op gelijke hoogte, 1-1.

Na de pauze was er sprake van een gelijkopgaande strijd, maar de thuisclub had het meeste geluk. Alvaro kreeg al snel zijn tweede gele kaart, Ronaldo bracht zijn ploeg aan de leiding, en David Villa werd een strafschop onthouden.

Vlak voor het einde maakte Michael Owen aan alle onzekerheid echter een einde: 3-1. Thomas Gravesen maakte zijn debuut voor Real. In de 66ste minuut verving de Deen Luis Figo en maakte zich direct geliefd met enkele stevige ingrepen.