'Real wil Cristiano Ronaldo voor tachtig miljoen kopen'

Real Madrid meldt zich volgende week bij Manchester United in een poging Cristiano Ronaldo los te weken bij de winnaar van de Champions League. De Spanjaarden zouden tachtig miljoen euro willen bieden.

Dat bedrag zal Real voor de helft in contanten en voor de helft in natura uitbetalen, verzekert Marca. Naast veertig miljoen euro biedt De Koninklijke ook Robinho aan. De Braziliaanse aanvaller zou bij The Mancunians de leemte die Cristiano Ronaldo achterlaat kunnen opvullen, aldus de Spaanse sportkrant.

Mochten Manchester United en Real Madrid het eens worden over deze aanbieding, dan is de transfer van de 23-jarige Portugese international de duurste ooit. Het huidige record staat al op naam van de Madrilenen, die in de zomer van 2001 Zinedine Zidane voor 73 miljoen euro overnamen van Juventus.

Overigens had Cristiano Ronaldo woensdag direct na de winst van de Champions League laten weten dat hij bij Manchester United wil blijven. Daarentegen is Real-coach Bernd Schuster ervan overtuigd dat de Portugees eens zal komen. 'Vroeg of laat draagt Cristiano Ronaldo het witte shirt. Als er een mogelijkheid is hem te contracteren, dan zal Madrid dat doen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen