Record in League Cup: eindeloze penaltyreeks doet Fulham de das om

Reacties

Preston North End tegen Fulham werd dinsdagavond een wedstrijd van de lange adem. In de derde ronde van de League Cup, vestigden de twee een record met de langste strafschoppenreeks ooit in het tweede Engelse bekertoernooi. Liefst 34 penalty's (!) waren nodig om een winnaar aan te wijzen.

Record in League Cup: eindeloze penaltyreeks doet Fulham de das om
© Pro Shots
Preston North End
Preston North End
ns
1 - 1
Fulham
Fulham

Uiteindelijk werd Timothy Castagne de grote schlemiel van de avond. Hij miste Fulhams zeventiende penalty, waarmee er een einde kwam aan de thriller. Eerder misten Fulhams Jorge Cuenca en Prestons Kaine Kesler Hayden allebei de negende strafschop van hun ploeg, waarmee er dus nog geen winnaar aangewezen kon worden.

'Ik heb nog nooit zo'n serie meegemaakt', zei Preston-manager Paul Heckingbottom na afloop. 'Hoe langer dit duurde, hoe meer ik dit wilde winnen. We hadden er al te veel moeite voor gedaan.'

In de reguliere speeltijd eindigde de wedstrijd in 1-1. Oud-Feyenoorder Reiss Nelson maakte de cruciale gelijkmaker voor Fulham. Bij de Championship-ploeg viel de Deen Jeppe Okkels in, hij speelde de tweede helft van vorig seizoen voor FC Utrecht.

Record
Samen vestigden de ploegen een record. Nooit eerder moesten er in de League Cup zoveel strafschoppen genomen worden om een winnaar aan te wijzen. Het vorige record stamde uit 2016, toen Derby County en Carlisle 32 penalty's nodig hadden.

Het is niet de langste strafschoppenserie ooit, die staat volgens Guinness World Records op 48 penalty's. Dat was in een wedstrijd in Namibië tussen KK Palace en Civics in 2005.

Bekijk hieronder de samenvatting van de wedstrijd, inclusief de penaltymarathon.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Fulham
Meer over Fulham
Meer Preston North End
Meer over Preston North End
Meer League Cup
Meer over League Cup
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.