FA onderzoekt opmerkelijk bijtincident in verhitte streekderby

Reacties

Met het vertrek van Luis Suárez uit Engeland, verdwenen ook de bijtincidenten op de voetbalvelden van het eiland. Tot nu: afgelopen weekend zette Preston North End-aanvaller Milutin Osmajic zijn tanden in Blackburn Rovers-verdediger Owen Beck.

FA onderzoekt opmerkelijk bijtincident in verhitte streekderby
© Sky Sports
Preston North End
Preston North End
0 - 0
Blackburn Rovers
Blackburn Rovers

Het zijn altijd pikante onderonsjes, de wedstrijden tussen Preston en Blackburn, twee traditieclubs uit het zelfs voor Engelse begrippen nog voetbalgekke graafschap Lancashire. Zondag was het niet anders. De door Liverpool aan Blackburn verhuurde verdediger Owen Beck kreeg in de slotfase de tweede rode kaart van de middag voor natrappen, nadat Preston-speler Sam Greenwood ook al een rode kaart had gekregen voor een werkelijk schandalige tackle.

Nadat linksback Beck zich had laten gaan, kwam Osmajic zich ermee bemoeien. Op de beelden lijkt het er al sterk op dat de Montenegrijn zijn tegenstander bijt, en Blackburn-manager John Eustace bevestigde die lezing na afloop. 'Hij heeft een enorme bijtafdruk achterop zijn nek. Hij is er een beetje beduusd van. Dit is een serieus incident. Niemand wil gebeten worden. De bevoegde instanties zullen ernaar moeten kijken', brieste Eustace.

Zijn Preston-collega Paul Heckingbottom vond het ook niet aanvaardbaar. 'Voor bijten is geen plaats. Een verkeerde tackle hoort er soms bij, die heb je te aanvaarden. Dit niet, hier moet actie op ondernomen worden', aldus Heckingbottom. De FA heeft in een reactie al aangekondigd een onderzoek in te stellen. Suárez was de laatste speler die van de FA een straf kreeg voor bijten: in 2013 moest hij tien wedstrijden brommen nadat hij een hap van Chelsea-verdediger Branislav Ivanovic had genomen.

Voor de liefhebber van authentieke Britse voetbalveldslagen: hier de samenvatting!

Bekijk hier al onze video's
Meer Preston North End
Meer over Preston North End
Meer Blackburn Rovers
Meer over Blackburn Rovers
Meer Championship
Meer over Championship
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.