Recordomzet maakt Real Madrid de rijkste, Man City verliest koppositie

Reacties

Real Madrid is de nieuwe koploper op de wereldranglijst van clubs met de hoogste omzet. De Koninklijke streek in het seizoen 2022/23 ruim 831 miljoen euro op en stoot daarmee Manchester City van de troon. Dat blijkt uit de Football Money League van Deloitte, die donderdag is gepubliceerd.

Recordomzet maakt Real Madrid de rijkste, Man City verliest koppositie

Voor het eerst sinds het seizoen 2017/18 eindigde Real op de eerste plek. De runner-up van La Liga noteerde een recordomzet van ruim 831 miljoen euro, een stijging van 118 miljoen euro ten opzichte van het jaar daarvoor. De groei is grotendeels toe te schrijven aan de verbeterde prestaties op de retailmarkt en een hoger stadionbezoek na de versoepeling van de coronamaatregelen. 

Recordbedrag
Op de financiële ranglijst eindigde City als tweede en Paris Saint-Germain als derde. De totale inkomsten gegenereerd van de toptwintig (zie hieronder) in het seizoen 2022/23 tikten met 10,5 miljard euro een recordbedrag aan. Dat is een stijging van veertien procent ten opzichte van vorig jaar en het niveau van voor de coronacrisis (9,2 miljard euro in zowel 2021/22 als 2018/19).

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.