Rentree Frenkie de Jong aanstaande: Flick belooft speeltijd in CL-duel

Reacties

Frenkie de Jong komt dinsdagavond voor het eerst in meer dan vijf maanden weer in actie. Barcelona-trainer Hansi Flick zal in het Champions League-duel met Young Boys een beroep doen op de Oranje-international.

Rentree Frenkie de Jong aanstaande: Flick belooft speeltijd in CL-duel
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
Di 1 okt.
21:00
BSC Young Boys
BSC Young Boys

Flick liet maandag op een persconferentie weten dat De Jong weer tot de selectie behoort. Sinds 21 april stond de middenvelder aan de kant met een slepende enkelblessure. De Jong miste daardoor ook het EK in Duitsland. De spelmaker sprak zich zondag nog via de officiële kanalen van Barça uit over zijn herstel.

Dit seizoen kwam de ex-speler van Willem II en Ajax nog niet in actie voor Barcelona. 'Het is geweldig dat Frenkie weer bij het team zit, ook al kan hij niet een hele wedstrijd spelen. Zijn rentree is voor ons heel belangrijk. We hebben meerdere blessuregevallen, maar gelukkig keren komende maand een aantal spelers terug', aldus Flick.

'Het is vooral voor Frenkie weer fijn om te kunnen spelen. Voor de jonge jongens kan hij met zijn ervaring heel belangrijk zijn. We moeten zien hoe de wedstrijd gaat verlopen, maar misschien kan hij een helft of tien tot twintig minuten spelen', zei de Duitse trainer.

Tegen Young Boys kan hij niet beschikken over de geschorste Eric Garcia. Gavi, Marc Bernal, Fermin Lopez en Dani Olmo zijn afwezig vanwege blessures.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.