Resolute FIFA zet ook bij voetbalsters streep door regenboogarmband

Reacties

De FIFA heeft ook in het vrouwenvoetbal de regenboogarmband verboden. Op het WK in Australië en Nieuw-Zeeland van komende zomer heeft de voetbalbond besloten de aanvoerdersband niet te tolereren. Dat meldt het Duitse BILD.

Resolute FIFA zet ook bij voetbalsters streep door regenboogarmband

Volgens de boulevardkrant hebben de Duitse vrouwen ook al ingestemd met de eis van de FIFA. Aanvoerster Alexandra Popp draagt de regenboogarmband al jaren, maar zal dat tijdens het WK niet gaan doen. Aanvankelijk werd nog navraag gedaan bij de FIFA om de regenboogarmband door te drukken, maar de voetbalbond heeft dat verzoek afgewezen.

De FIFA heeft ook geen informatie over mogelijke sancties willen geven. Het is echter verboden om een andere aanvoerdersband te dragen dan die van de FIFA zelf. ‘De FIFA heeft ons laten weten dat ze willen dat alle deelnemende landen de FIFA-aanvoerdersband dragen bij de FIFA-campagne’, laat een woordvoerster van de Duitse bond weten.

Op het EK mochten de Duitse vrouwen via de UEFA nog wel de regenboogarmband registreren. Nu accepteert Duitsland de eis van de FIFA, omdat het van mening is dat het toernooi in LHBTQ+-vriendelijke landen gehouden wordt. Bondscoach Martina Voss-Tecklenburg is duidelijk. ‘We dragen de regenboogarmband altijd in ons hart.’

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.