Ribéry redt Bayern in Bremen, Kaiserslautern degradeert

Bayern München heeft bij Werder Bremen met dank aan Franck Ribéry een moeizame overwinning geboekt. Onderin de Bundesliga viel het doek voor 1. FC Kaiserslautern ondanks een zege.

Werder Bremen - Bayern München 1-2Bayern leek zich al neergelegd te hebben bij het mislopen van het kampioenschap. Trainer Jupp Heynckes gaf zijn sterspelers rust tijdens het bezoek aan Werder Bremen. Zo begonnen onder anderen Mario Gomez, Franck Ribéry en Arjen Robben op de bank. Toch begon het b-elftal van Bayern goed aan de wedstrijd. Nils Petersen kreeg in de openingsfase twee goede kansen.

Op slag van rust kreeg Petersen opnieuw een uitstekende mogelijkheid, maar de spits raakte de lat. Zes minuten na rust werd de score geopend in Bremen, maar niet door Bayern. Naldo schoot Werder uit een hoekschop op voorsprong, waardoor Borussia Dortmund zonder te spelen landskampioen leek te worden. Maar Bayern kwam nog terug in de wedstrijd met dank aan Naldo.

Een kwartier voor tijd passeerde de Braziliaan zijn eigen doelman na een voorzet van invaller Ribéry. De Fransman, die eerder deze week negatief in het nieuws kwam vanwege een handgemeen met Arjen Robben, viel uitstekend in. In blessuretijd stelde hij de titel van Dortmund in ieder geval met een paar uur uit door ook de 1-2 voor zijn rekening te nemen.

Hertha BSC - 1. FC Kaiserslautern 1-2In Berlijn stonden de nummers zeventien en achttien tegenover elkaar en viel het doek voor 1. FC Kaiserslautern. De hekkensluiter wist weliswaar met 2-1 te winnen van Hertha BSC door treffers van Oliver Kirch en Andrew Wooten, maar dat bleek niet voldoende voor handhaving. Aangezien nummer zestien 1. FC Köln een punt pakte tegen VfB Stuttgart, is die club niet meer te achterhalen.

Overige uitslagen1. FC Nürnberg - Hamburger SV 1-11899 Hoffenheim - Bayer Leverkusen 0-11. FC Köln - VfB Stuttgart 1-1 Foto: VI Images