RKC Waalwijk loopt uit op falend FC Zwolle

RKC Waalwijk staat zes punten los in de Jupiler League. De koploper won zelf ruim van RBC, terwijl FC Zwolle tegen puntenverlies aanliep. MVV liet geen steek vallen en is weer gedeeld tweede.

RBC Roosendaal-RKC Waalwijk 0-4RKC is in Roosendaal niet tegen averij opgelopen. RBC was een maatje te klein. Martijn Reuser brak de ban al na vier minuten spelen. De aanvallende middenvelder kreeg na slecht uitverdedigen de bal voor zijn voeten en schoot raak via de binnenkant van de paal.

RBC herpakte zich, maar kreeg vlak na rust het deksel op de neus. Luwamo Garcia zorgde in de 46ste minuut voor 0-2. Benjamin De Ceulaer en Tim Peters bezorgden de koploper een ruime zege.

FC Zwolle-FC Omniworld 1-1FC Zwolle liet het in eigen stadion afweten tegen FC Omniworld. De ploeg van coach Jan Everse kwam niet verder dan 1-1. Paul Mulders kondigde na zestien minuten spelen een verrassing aan door voor 0-1 te zorgen. Zwolle kwam niet verder dan de gelijkmaker van Anton Jongsma in de blessuretijd van de eerste helft.

MVV-FC Dordrecht 3-2MVV verspeelde tegen FC Dordrecht een 2-0 voorsprong, maar trok uiteindelijk toch aan het langste eind. Anthony Di Lallo bezorgde de Limburgers drie punten door een kwartier voor tijd de 3-2 aan te tekenen. Ebrimma Sillah en Alexandre Bryssinck hadden eerder ook al gescoord voor de thuisploeg, maar Dordrecht maakte de achterstand ongedaan door goals van Nick van der Velden en Eddy Putter.

BV Veendam-ADO Den Haag 3-3Met de 0-2 van Yuri Cornelisse in de 46ste minuut leek ADO hard op weg naar een zege in Veendam. Maarten Woudenberg en Aige Hains Boersma zorgden voor een comeback van de thuisclub, maar in de 84ste minuut leek het toch nog goed te komen voor ADO na de 3-1 van Geoffrey Knijnenburg. De blessuretijd nekte de Hagenaars. Arjen Postma bepaalde de eindstand op 3-3.

Helmond Sport-FC Eindhoven 4-1Gerald Vanenburg zal zich zijn terugkeer op De Braak anders hebben voorgesteld. De coach van FC Eindhoven, vorig seizoen nog ontslagen bij Helmond Sport, moest zijn manschappen in de rust toespreken bij een 4-0 achterstand. Hesdey Suart, Peter Uneken, Joost Habraken en Marc Höcher hadden gescoord. Tim De Meersman redde in de tweede helft de Eindhovense eer. Fortuna Sittard-Go Ahead Eagles 2-2Het dipje van Go Ahead Eagles houdt aan. Ook bij laagvlieger Fortuna Sittard werd niet gewonnen. Emrullah Guvenc en Jürgen Heinrichs zorgden voor 1-0 en 2-1 voor de thuisclub. Sjoerd Ars scoorde twee keer tegen, waarvan één keer uit een strafschop. In blessuretijd ontspoorde het duel volledig met directe rode kaarten voor Nico Vanek (Fortuna), Orlando Smeekes en Said Bakkati (Go Ahead).

Haarlem-FC Emmen 1-2In blessuretijd werd Roy Stroeve matchwinner voor FC Emmen. De aanvoerder bezorgde de gasten het volle pond door voor 1-2 te zorgen. Voor Haarlem was er geen tijd meer over om voor de tweede keer een achterstand ongedaan te maken. Marvin Wijks was dat in eerste instantie nog wel gelukt na de openingstreffer van Morten Friis Jensen.

AGOVV Apeldoorn-SC Cambuur-Leeuwarden 2-2Het duel in Apeldoorn kende geen winnaar en daar zal met name Jeremy Bokila van balen. De aanvaller van AGOVV bezorgde zijn ploeg met twee goals een 2-0 voorsprong. Cambuur gaf echter niet op en na de 2-1 van Rudy Jansen, kwam de definitieve beloning in de 88ste minuut met de gelijkmaker van Ferdinand Katipana.