Robben grote uitblinker bij galavoorstelling Bayern

Aan de hand van een ontketende Arjen Robben vernederde Bayern München zaterdagmiddag Hamburger SV (5-0). De Nederlander was bij vlagen onnavolgbaar.

Vooraf bestond nog enige twijfel over de inzetbaarheid van Robbery. Het superduo, bestaande uit Robben en Franck Ribéry, had het midweekse Europese duel met FC Zürich (2-0 winst) niet helemaal goed verwerkt. Trainer Jüpp Heynckes mocht zich gelukkig prijzen met de beslissing de twee te laten beginnen tegen Hamburger SV.

Na een kwartier spelen legde Robben een voorzet panklaar op het hoofd van Daniel van Buyten: 1-0. Drie minuten later verdubbelde Ribéry de score na knap kap- en draaiwerk en een droog diagonaal schot met links. Daarna was het de beurt aan Robben. Vanaf de rechterflank stoomde de Nederlander op met de bal aan de voet om zijn solo te bekronen met een magnifiek stiftje: 3-0.

In de tweede helft werd het nog erger voor Hamburg, waar Jeffrey Bruma centraal achterin geposteerd stond en Eljero Elia op de reservebank zat. Mario Gómez rondde na een uur spelen beheerst af na een listig lobje van Thomas Müller: 0-4. Hamburg mocht alleen nog maar hopen dat het niet evenals vorig seizoen tegen een nog grotere nederlaag aan zou lopen. Destijds eindigde het onderlinge duel in liefst 6-0. Drie doelpunten kwamen toen van de voet van Robben.

Kort voor het einde zorgde Olic met een kopbal op aangeven van Holger Badstuber voor de 5-0 eindstand. Halverwege de tweede helft kregen de twee uitblinkers overigens nog een publiekswissel van Heynkes. Robben verliet onder luid gejuich het veld en werd vervangen door David Alaba, terwijl even later Ribéry het veld verliet voor Ivica Olic. FC Augsburg-1899 Hoffenheim 0-2Bij Hoffenheim was een belangrijke rol weggelegd voor Ryan Babel. De Nederlandse aanvaller, die evenals Edson Braafheid in de basis stond bij de bezoekers, zorgde na vijf minuten spelen voor de openingstreffer met een geplaatst laag schot op aangeven van Fabian Jonhson.

Het gepromoveerde Augsburg van trainer Jos Luhukay, dat aantrad met Paul Verhaegh, Gibril Sankoh en Marcel de Jong, kon daar aanvankelijk niet veel tegenover stellen. Pas een kwartier in de tweede helft kreeg de thuisploeg de gelegenheid iets terug te doen, maar een toegekende strafschop was niet besteed aan Sascha Mölders.

Een kwartier voor tijd gooide Hoffenheim de wedstrijd in het slot: Sejad Salihovic wist wél raad met een penalty: 0-2. Na afloop kon iedereen zich vinden in de einduitslag.

Overige duels:Werder Bremen-SC Freiburg 5-3VfB Stuttgart-Bayer Leverkusen 0-1Borussia Dortmund-1. FC Nürnberg 2-0 Foto: VI Images