Robinho redt gezicht Real, Werder klopt Lazio

Real Madrid maakte zich bijna belachelijk tegen tien Grieken, maar kreeg hulp van Robinho. Werder Bremen pakte de eerste punten tegen FC Porto.

Real Madrid-Olympiakos Piraeus 4-2Real Madrid kende een droomstart tegen Olympiakos, maar stelde toch ernstig teleur. Na twee minuten liet Raúl de Spaanse supporters juichen door een rebound te benutten, nadat Ruud van Nistelrooy nog was gestuit door doelman Antonios Nikopolidis. Na de openingstreffer oogstte De Koninklijke lange tijd alleen fluitconcerten.

Na terugleggen van Predrag Djordjevic maakte Luciano Galletti al snel gelijk. Dat de Grieken kort daarop met tien man kwamen te staan – Vassilis Torosidis hield de doorgebroken Van Nistelrooy vast – hielp Real er niet bovenop. Sterker nog, uit een vrije trap van Djordjevic tikte Júlio César vlak na rust de verrassende 1-2 binnen.

Robinho deed de wedstrijd kantelen. De Braziliaan kopte de 2-2 binnen en punterde op aangeven van Van Nistelrooy ook de 3-2 binnen. Robinho bediende in de laatste minuut nog Javier Angel Balboa, die er 4-2 van maakte.

Dat het niet de wedstrijd van de Nederlanders was illustreerde Van Nistelrooy door bij een 2-2 stand een strafschop huizenhoog over te schieten. De onzichtbare Wesley Sneijder werd gewisseld; Royston Drenthe kwam helemaal niet in actie.

Werder Bremen-Lazio Roma 2-1Werder Bremen pakte de eerste punten in de groepsfase door Lazio Roma opzij te zetten. Diego was weer eens de grote animator. Na een lob van de Braziliaanse spelmaker kon Boubacar Sanogo de 1-0 aantekenen.

Met de intikker van Hugo Almeida na de rust leek de wedstrijd beslist in Duits voordeel, maar Lazio perste er nog een slotoffensief uit. Verder dan de aansluitingstreffer van Christian Manfredini kwamen de Italianen niet.

Ondanks het matige spel leidt Real de dans in Groep C met zeven punten uit drie duels. Olympiakos bezet nog steeds de tweede plaats, maar zag Werder Bremen naderbij komen.