Roda en Heerenveen boeien maar zelden

Roda JC en SC Heerenveen zijn weinig wijzer geworden van het eerste play-offduel in de strijd om een UEFA Cupticket. De Limburgers waren beter, maar wisten de matig acterende Friezen niet op de knieën te krijgen (0-0).

In Kerkrade was Roda vooral voor rust heer en meester. De ploeg van Huub Stevens had een groot overwicht en bezat de bal vrijwel voortdurend.

Roda dacht na elf minuten ook op voorsprong te komen toen Sekou Cissé de bal in de hoek prikte. Scheidsrechter Bjorn Kuipers keurde de goal echter terecht af omdat er twee ploeggenoten hinderlijk buitenspel stonden.

Bij de overige gevaarlijke pogingen van Roda stond de attent keepende Brian Vandenbussche steeds paraat. De Belgische doelman van Heerenveen werd naarmate de wedstrijd vorderde steeds minder op de proef gesteld.

Heerenveen overleefde daardoor zonder schade en heeft woensdag het thuisvoordeel. De winnaar van de tweestrijd stuit in de finale vervolgens op FC Twente of FC Utrecht.