Roda JC kiepert Feyenoord uit bekertoernooi

Voor Feyenoord zit het toernooi om de Gatorade Cup er alweer op. De mannen van coach Erwin Koeman gingen met 1-0 onderuit bij Roda JC, dat verrassend genoeg niet veel te vrezen had van de Rotterdamse bezoekers.

Roda JC kiepert Feyenoord uit bekertoernooi

Drie dagen na de deceptie bij ADO Den Haag liep Feyenoord opnieuw tegen een enorme teleurstelling aan. In Kerkrade waagde Koeman het om opnieuw met drie verdedigers te gaan spelen – Pieter Collen mocht voor het eerst dit seizoen zijn opwachting maken, daarbij gesteund door Serginho Greene en André Bahia – maar het volgepakte middenveld slaagde er niet in het zo gehoopte veldoverwicht te creëren.

Wel waren de Rotterdammers als eerste gevaarlijk. Dirk Kuijt knalde met een fraaie volley op de verre paal. Maar daarmee bleek het kruit verschoten voor de bezoekers, die in het vervolg van de partij geen enkele maal doelman Vladan Kujovic in de problemen brachten.

Roda speelde ook niet best, maar dat was niet nodig tegen het tandeloze Feyenoord. De ploeg van coach Huub Stevens kwam na een half uur dan wel op voorsprong, maar het doelpunt viel uit de lucht. Vincent Lachambre stuurde Sekou Cissé weg op de linkerflank, waarna de Ivoriaan met een strakke voorzet de inglijdende Sergio vond, die met een hoge inzet doelman Patrick Lodewijks kansloos liet.

Met de voorsprong op zak probeerde Roda JC de partij professioneel uit te spelen. Met succes, want verder dan enkele slappe schoten van Kuijt en Sebastián Pardo kwam Feyenoord niet. En in de slotfase was de 2-0 zelfs heel wat waarschijnlijker dan de 1-1, ware het dat Sergio, Andres Oper en Boldiszár Bodor er niet in slaagden om Lodewijks een tweede maal te kloppen.

Bekijk hier al onze video's