Roda JC kiest voor een nieuw gezicht als trainer

Martin Koopman gaat in Kerkrade plaatsmaken als eindverantwoordelijke. Roda JC wil een andere trainer halen als opvolger van Raymond Atteveld.

Roda JC kiest voor een nieuw gezicht als trainer

Ondanks de steun van de spelersgroep voor Koopman heeft de clubleiding van Roda JC gekozen voor een nieuw gezicht. Gewezen assistent Koopman, die graag wilde aanblijven als hoofdtrainer, kreeg deze boodschap maandag te horen.

Koopman nam naar eigen zeggen tegen zijn zin de taken over van Atteveld, die op 7 oktober het veld had moeten ruimen vanwege tegenvallende prestaties. Gaandeweg liet de interim-coach echter weten open te staan voor een definitieve aanstelling als hoofdtrainer.

Ter ondersteuning kon Koopman niet bogen op een opmars. Onder zijn leiding heeft Roda JC zich niet kunnen ontworstelen aan de onderste regionen van de Eredivisie. Ondanks een zege op PSV staat de Limburgse club op de zeventiende plaats.

Roda JC deed na het ontslag van Atteveld pogingen een nieuwe trainer vast te leggen. Kandidaten Adri Koster, Foppe de Haan of Hugo Broos haakten om verschillende redenen af. Met het afschrijven van Koopman als kandidaat begint de Limburgse club een nieuwe zoektocht.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen