Roma lost Inter af als koploper Serie A

AS Roma is de nieuwe koploper in de Serie A. Internazionale kwam niet tot winst. AC Milan stelde in eigen stadion teleur tegen Siena.

Cagliari-Internazionale 1-1Internazionale is de koppositie in de Serie A kwijtgeraakt na een gelijkspel bij Cagliari. Coach Roberto Mancini had Adriano, Hernan Crespo en Zlatan Ibrahimovic opgesteld, maar dat was geen garantie voor doelpunten. Crespo moest bovendien na een half uur afhaken met een dijblessure.

Inter keek toen al tegen een achterstand aan. Uit een voorzet van Mauro Esposito volleerde Leonardo Colucci de 1-0 binnen. Fabio Grosso maakte nog voor de rust gelijk, maar kon in de tweede helft geen winnende goal forceren.

AS Roma-Empoli 1-0Vicenzo Montella (foto) was er tegen zijn oude club verantwoordelijk voor dat Roma de drie punten pakte en alleen aan de leiding gaat in de Serie A. De spits rondde een voorzet van Max Tonetto af. Roma had kansen op meer goals maar Empoli-goalie Daniele Balli behoedde de gasten voor een grotere nederlaag.

AC Milan-Siena 0-0Na de wedstrijden tegen Livorno en Lille eindigde ook het thuisduel met Siena in een teleustellende 0-0 voor AC Milan. Alberto Gilardino kopte op de lat en doelman Alex Manninger bracht redding voor Siena op inzetten van Andrea Pirlo, Kaká en Filippo Inzaghi. Milan is nog ongeslagen, maar mede door de strafpunten als gevolg van het fraudeschandaal staan de Rossoneri na vijf wedstrijden pas op drie punten.

Messina-Livorno 0-1Het uitstekend gestarte Messina leed de eerste nederlaag van het seizoen. Livorno kwam met 1-0 winnen. Een kwartier voor tijd ontsnapte Stefano Morrone aan de rechterkant van het veld. Hij legde de bal terug op de inkomende Tomas Danilevicius die de enige treffer van de wedstrijd liet aantekenen.