Roma pakt record, maar verliest Totti

De gebeden van AS Roma werden verhoord. De Romeinen boekten tegen Empoli de tiende overwinning op rij in de Serie A en zagen stadgenoot Lazio winnen bij concurrent Fiorentina. Het slechte nieuws voor Roma was het uitvallen van sterspeler Francesco Totti met een enkelbreuk.

AS Roma-Empoli 1-0Roma had voldoende aan een doelpunt om Empoli te verslaan en het record van tien overwinningen op rij in de Serie A te evenaren.

Simone Perrotta kreeg de bal in bezit na een afgeslagen corner en schoot raak vanaf de rand van het strafschopgebied. Op dat moment zat aanvoerder Totti al langs de kant. Hij moest zich laten vervangen met een enkelblessure en is naar verwachting twee maanden uitgeschakeld.

Fiorentina-Lazio Roma 1-2Fiorentina liep in de strijd om een plaats in de Champions League tegen een pijnlijke thuisnederlaag aan. De ploeg begon nog wel sterk met een aantal mogelijkheden voor onder andere topscorer Luca Toni.

Lazio pakte echter de leiding na een fraai doelpunt van Valon Behrami die de bal meenam tussen twee verdedigers en over de uitkomende doelman Bogdan Lobont lobde. Tommaso Rocchi zorgde vlak na rust voor 0-2.

Fiorentina zette wel aan, maar kwam niet verder dan een enkel doelpunt van Valeri Bojinov. Fiorentina duikelde naar de vijfde plaats. AS Roma is nu vierde met een puntje meer.

Chievo-Palermo 0-0In de jacht op een Europees ticket liet Chievo na om Palermo op grote achterstand te zetten. Door de 0-0 houden beide ploegen hun kansen in stand.

Sampdoria-Ascoli 1-2Sampdoria liet het afweten tegen Ascoli. Een doelpunt van Sergio Volpi maakte nog wel de achterstand ongedaan die ontstond door een Ascoli-goal van Fabio Quagliarella.

Francesco Flachi benadeelde zijn ploeg door een domme rode kaart te incasseren na een sarcastisch applaus voor de scheidsrechter. Met tien man ging Sampdoria vlak voor tijd onderuit. Invaller Igor Budan zorgde vijf minuten voor tijd voor de winnende treffer voor Ascoli.

Udinese-Siena 1-2Ook zonder de ontslagen trainer Serse Cosmi blijven de resultaten tegenvallen bij Udinese. Siena vertrok met een 2-1 overwinning uit Udine.

De doelpunten vielen in een tijdsbestek van vijf minuten in de slotfase van de eerste helft. Jongeling Rej Volpato trof tweemaal doel voor de gasten. Udinese stelde daat slechts een benutte strafschop van Vincenzo Iaquinta tegenover.

Treviso-Parma 0-1Parma mocht doelman Luca Bucci danken die verschillende keren als reddende engel optrad. Daardoor was de treffer van Fabio Simplicio vanaf de strafschopstip voldoende voor de winst en komt Parma een beetje weg van de degradatiezone.

Lecce-Reggina 0-0Reggina moet het meest tevreden zijn met de puntendeling. De ploeg blijft voorlopig op een veilige positie staan na de 0-0 tegen Lecce. De thuisclub lijkt een van de zekere degradanten.