Rooney en Van Persie jagen op record puntentotaal

De Engelse titel kan Manchester United nauwelijks meer ontgaan, maar Robin van Persie en Wayne Rooney hebben hun zinnen gezet op een record van Chelsea.

Rooney en Van Persie jagen op record puntentotaal

Dankzij een voorsprong van vijftien punten op stadgenoot City heeft United slechts zeven punten uit de laatste zes duels nodig om zeker te zijn van de titel. Maar Van Persie wil geen minimalist zijn.

'We moeten niet alleen de titel pakken door de benodigde punten te behalen, we moeten gaan voor het maximaal aantal', aldus de Oranje-international, die zondag uit een strafschop de overwinning op Stoke City (2-0) veilig stelde.

Manchester United kan een record van Chelsea uit de boeken schieten. De Londense formatie eindigde in het seizoen 2004/05 met een ongekend aantal punten; 95. Als The Mancunians de laatste zes duels in zes zeges omzetten, dan eindigt United met 98 punten en is het Premier League-record veroverd.

Rooney sluit zich aan bij Van Persie. 'We hebben nog zes duels te gaan en we moeten bij allemaal voor de winst gaan. Als we alle wedstrijden winnen, dan hebben we een record te pakken. Dat is een mooi doel voor ons.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen