Rosenborg BK evenaart Noors record na zege

Lijstaanvoerder Rosenborg BK heeft afgelopen vrijdag een Noors record geëvenaard. De grootmacht uit Trondheim won in de topper tegen Sogndal IL voor de zesde keer op rij sinds de competitiestart: 3-1.

Gerekend sinds de herindeling van de Noorse competitie in 1963 lukte het eerder alleen Viking FF (in 1973), Lillestrøm SK (1977) en Molde FK (1995) om de eerste zes duels op rij te winnen. Als Rosenborg komend weekeinde ook het uitduel met Odd Grenland weet te winnen, heeft de ploeg het record alleen in handen.

Tegen Sogndal nam aanvaller Harald Martin Brattbakk opnieuw een van de doelpunten voor zijn rekening. De aanvaller heeft na zes speeldagen al zes treffers op zijn naam staan en voert de topscorerslijst aan in Noorwegen.

Het absolute recordaantal zeges op rij sinds de start van de Noorse competitie (gerekend vóór de herindeling van 1963) staat op naam van voormalig topclub Fredrikstad. De negenvoudig landskampioen behaalde in het seizoen 1951/52 liefst tien overwinningen op rij vanaf de eerste speeldag.

Bekijk hier al onze video's