Ruiz in spoor van Dillen, Bergkamp en Van Hooijdonk

FC Twente-aanvaller Bryan Ruiz is na zijn doelpunt in de uitwedstrijd tegen NEC van afgelopen zondag (4-3 zege) de eerste buitenlander in de Eredivisie die erin slaagt in negen opeenvolgende wedstrijden te scoren. De Costa Ricaanse international tekende in Nijmegen twee minuten vóór tijd voor de winnende goal.

Ruiz in spoor van Dillen, Bergkamp en Van Hooijdonk

De fraaie serie van Ruiz is een zeldzaam lange doelpuntenreeks in de historie van de Eredivisie. Sinds de start van de vaderlandse topklasse zijn er maar twee spelers geweest die nóg vaker onafgebroken scoorden.

Recordhouder is Pierre van Hooijdonk, die namens NAC tussen november 1993 en januari 1994 elf keer op rij doel trof in de Eredivisie. Achter hem zette Dennis Bergkamp namens Ajax tussen oktober 1988 en januari 1989 ooit een serie van tien competitieduels met telkens minimaal één treffer neer.

Ruiz evenaarde met zijn reeks de prestatie van PSV'er Coen Dillen, die in het 1956/57 in negen opeenvolgende wedstrijden scoorde. Het Kanon maakte in dat jaar 43 doelpunten in de Eredivisie, nog altijd een nationaal record.

<br /><br />

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen