'Ruiz maakt van alle nieuwkomers meeste indruk'

Na vijftien wedstrijden in de Eredivisie heeft vooral nieuwkomer Bryan Ruiz veel indruk gemaakt. De aanvaller van FC Twente scoorde liefst elf keer en blijft mede daardoor Marko Pantelic voor.

'Ruiz maakt van alle nieuwkomers meeste indruk'

Ruiz kwam afgelopen zomer over van AA Gent en lijkt vooralsnog totaal geen aanpassingsproblemen te kennen. De aanvaller scoorde zaterdag bij Willem II (1-3) voor de achtste keer op rij in de Eredivisie en verbeterde daarmee de prestatie van zijn ploeggenoot Blaise Nkufo. Mede door de scoringsdrift van de Costa Ricaan bezet Twente de koppositie. De bezoekers van VI.nl vinden Ruiz met afstand de beste nieuwkomer in de Eredivisie dit seizoen. Liefst 57 procent van de stemmen ging naar de Twente-aanvaller, die daarmee Stanislav Manolev (PSV), Dries Mertens (FC Utrecht), Marko Pantelic (Ajax), Michal Papadopulos (SC Heerenveen) en ploeggenoot Miroslav Stoch aftroefde.

Pantelic is volgens de bezoekers van deze website de op een na beste nieuwkomer van de Eredivisie. De spits, die door Ajax transfervrij werd overgenomen van Hertha BSC, kende een moeizaam begin in Amsterdam, maar scoorde inmiddels al zes keer in negen competitieduels. De spits die met Servië actief hoopt te zijn op het WK vergaarde vijftien procent van de stemmen.

Manolev (tien procent), Mertens (acht procent), Stoch (acht procent) en Papadopulos (twee procent) zagen eveneens hoe Ruiz met overmacht tot beste nieuwkomer werd verkozen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen